11 mai 2012

Pateu de broccoli și pătrunjel


Ingrediente pentru două porții:
  • 1/3 dintr-o inflorescență de broccoli
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 avocado bine copt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 linguri de apă
  • sare, fulgi de chili
Se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie.

3 mai 2012

Pateu de broccoli


Prânzul meu rapid de azi, cred ca a fost cea mai rapidă salată făcută vreodată, nefiind în schimb mai prejos la gust! E proaspătă, verde și primăvăratică! Pregătiți-vă să îi deranjați pe cei din jur cu mirosul pătrunzător de usturoi crud și viguros! :o) Eu am savurat-o cu nerușinare la servici alături de niște quinoa simplă, fiartă.

Ingrediente pentru două porții:
  • 1/2 dintr-o inflorescență de broccoli de 500g
  • 1 avocado bine copt
  • 3 fire de usturoi verde tot cu frunze
  • 1 fir de ceapă verde tot cu frunze
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 linguiță de chimen măcinat
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2-3 linguri apă
  • sare, fulgi de chili
Se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie și se face o pastă omogenă dar nu exagerat de fină. Dacă pasta este prea groasă și nu se poate mixa, se adaugă câte o lingură de apă.

Se lasă la rece cam o oră pentru un gust mai intens, dar se poate mânca și imediat după ce e gata, alături de niște pâine simplă sau prăjită, orez, quinoa, etc.

Îmbolnăvitor de dulce

30 aprilie 2012

Supă de mazăre


O supă de la mama de acasă. Include și găluște de griș, dar acestea sunt opționale pentru o dietă vegană. Este incredibil de bună și fără, așa că eu le voi omite din rețeta de mai jos. Cine dorește, poate să mai adauge găluștele sau teițeii preferați.

Ingrediente cât pentru o familie mare:
  • 3 cepe verzi tot cu codițe
  • 3 morcovi
  • 1 adrei gras
  • 2-3 roșii
  • 700g mazăre verde sau congelată (Iglo)
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
Se pun ceapa și morcovii la călit în puțin ulei, câteva minute, până se fac moi. Se adaugă și restul legumelor tăiate cubulețe, se acoperă cu apă și se lasă la fiert. Când legumele au fiert, se stinge focul și se pun pătrunjelul și mărarul tocate.

Salată de avocado cu frunze de primăvară


Ingrediente pentru 2 porții:

  • 2 avocado bine copți
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă verde tot cu codițe
  • 2 mâini de frunze de primăvară: lobodă verde și roșie, măcriș, leurdă, spanac
Se zdrobesc bine cei doi avocado, se amestecă cu zeama de lămâie, sarea și uleiul de măsline, până ce totul devine o pastă cremoasă și omogenă. Se adaugă frunzele tăiate și ceapa verde.