Sambata calduta de inceput de toamna, numai buna pentru o plaja, un cules de rosii, de mere, struguri si de prune. Poate si de un somn lenes, un joc de carti, si de un pranz campenesc simplu si rapid!
Ce este pe meniu? Felul 1 supa rosie de rosii , felul 2 mancare tihnita de varza iar la desert prajitura savuroasa cu mere si prune.
Cine este bucatarul? Mama mea.
Unde si cand? Ora pranzului, intr-un sat "neuitat de lume", sper, cel putin, in gradina parintilor mei.
Sa incepem cu inceputul, cu felul 1.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 4 linguri de orez
- 500ml de apa
- 1 ceapa mica taiata in doua
- 1 radacina de patrunjel taiat in patru
- 1 tulpina de telina tot cu frunze
- 500ml de bulion sau de suc proaspat de rosii
- frunze proaspete de busuioc sau patrunjel
Se pune orezul la fiert, impreuna cu ceapa, radacina de patrunel si telina. Cand a fiert orezul, scot legumele, se adauga sucul de rosii si se mai lasa pana la primul clocot. La sfarsit se adauga frunze de busuoic.