Ingrediente:
- 1 1/2 cană de fulgi de orz (sau de orice alt tip, eu am preferat de orz pentru că sunt mai moi)
- 1/2 - 3/4 kg de prune moi, tăiate în jumătate
- 1/2 linguriță de sare
- 2 linguri de ulei solid de palmier sau de cocos
- vanilie, scorțișoară
- 1 lingură de zahăr brun (opțional)
Se pregătesc prunele spălate și tăiate în jumătate (fără sâmburi). Se pune 1 lingură de ulei de palmier sau cocos solid, tăiat în bucățele, într-un vas de ceramică termorezistent, astfel încât sa acopere toată suprafața. Se toarnă jumătate din fulgii de orz în vas, se presară peste sare. Apoi se așează jumătățile de prune, peste care se pune vanilie și/sau scorțișoară. Se presară cealaltă jumătate din fulgi, apoi zahărul brun (nu e nevoie neapărat de zahăr, budinca va fi destul de dulce, eu l-am folosit pentru a se carameliza) și 1 lingură de ulei solid de palmier sau cocos, făcut bucățele, așezat pe toată suprafața.
Se pune vasul la cuptor (eu l-am pus în cuptorul rece, că am uitat să în preîncălzesc) și se lasă până ce prunele devin foarte moi și coapte (eu l-am ținut cam 50 de minute, la 170 de grade).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu