1 septembrie 2013

Paste cu roșii cherry și vinete

Atâtea roșii sunt în grădină, de se culcă planta pe pământul udat de roua și de ploaie. Atâtea sunt că s-au făcut o mulțime de soiuri de bulion, pastă de roții, simplă, cu busuioc, cu țelină, subțire, mai groasă, numai imaginație și timp să ai. Din păcate mititelele roșii cherry au fost cam ingnorate, în favoarea surorilor gigantice și pulpoase.

După ce răsfoisem acum câteva zile un număr mai vechi din Good Food (cred ca de anul trecut sau de acum doi ani, din luna septembrie), azi m-am gândit să le dau și roșiilor cherry din grădină o șansă pentru a fi și ele vedetele la o masă.

Am cules într-un castron mare multe roșii cherry (cam 1 kg) și 2 vinete mari. Am tăiat roșiile mai mari în două, pe cele mici le-am lăsat întregi. Am tăiat cuburi vinetele, și le-am așezat pe toate într-o tavă cu hârtie de copt. Le-am stropit cu ulei de măsline și le-am presărat cu sare, apoi am dat tava la cuptor, până ce vinetele s-au copt, au devenit moi și uscate pe margini, iar roșiile s-au uscat (cam 30-45 de min la foc mai mic).


Am fiert cam 300 g de paste, după intrucțiunile de pe ambalaj (în niciun caz mai mult!). Am curățat 2 căței de usturoi, i-am prăjit câteva secunde în ulei de măsline, apoi am aruncat pastele scurse și fierbinți peste.


Am fugit în grădină și am cules niște fire de pătrunjel (cam o legătură) și l-am tocat.


La sfârșit am asamblat totul. 

Niciun comentariu: