
Ingrediente pentru vreo 14 chiftele:
- 3-4 cani ciuperci taiete felii
- 2 cani cartofi dati pe razatoare
- 2 felii de paine pusa in apa
- 2 linguri seminte de in zdrobite
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare, piper
Se pun ciupercile intr-un vas cu putin ulei si se lasa la calit. Vor lasa foarte multa apa. Peste cateva minute se iau de pe foc si pun la scurs. Trebuie sa rezulte o cana de ciuperci (daca a iesit mai mult, le puteti folosi drept garnitura).
Se pun ciupercile, cartofii, painea stoarsa de apa, semintele de in, usturoiul zdrobit, patrunjelul, sarea si piperul intr-un vas si se amesteca bine. La inceput o sa aveti impresia ca nu se leaga deloc, dar dupa cateva secunde totul se va schimba. Se formeaza chiftele si se pun pe o foaie de copt, intr-o tava. Se pun la cuptor, la foc mediu si le verificam cam dupa 15 minute, intorcandu-le.
Se servesc oricum, cu orice, preferabil calde.
2 comentarii:
am incercat si eu chiftelele si desi erau deja crocante pe exterior, pe interior nu s au facut cartofii mai deloc...mai ai si alte detalii? :)
Hmm... Dacă ar fi să le fac din nou, cred că le-aș pune la cuptor, în loc să le prăjesc. În acest fel sunt mai sănătoase și sigur se fac pe toate părțile, în interior și în exterior ;)
Trimiteți un comentariu