19 septembrie 2019

Pilaf de hrisca

De când nu mai mănânc gluten, hrișca este un aliment de bază în alimentația mea. Plină de carbohidrați complecși și proteine, se poate folosi sub diferite forme: fie ca făină pentru diverse prăjituri, fie fermentată în pâine, fie crudă, fie coaptă. Are un gust specific pe care sigur îl veți îndrăgi, dacă nu imediat, atunci în timp. Mie acum mi se pare delicioasă, chiar dacă la început nu am fost cel mai mare fan al ei!

Acest pilaf super simplu este prânzul meu atunci când nu am timp sau chef de ceva mai complicat. Este gata foarte repede și oferă sațietate ore întregi! 


Ingrediente:

  • 200g de hrișcă coaptă (cea maro, nu cea verde)
  • 2 morcovi mici
  • 1 rădăcină mică de pătrunjel
  • 1 ceapă mică
  • sare, ulei de măsline
Lăsăm hrișca în apă câteva ore, minim 1. Ea se va înmuia, și chiar se va desface de tot dacă o lăsăm mai mult, nemaitrebuid să o fierbem chiar deloc! Dar să zicem că nu ne-am gândit din timp că vrem hrișcă și ne-am trezit cu 1h înainte. Așadar o punem în apă iar între timp pregătim legumele, le tăiem ca pentru supă, călim ceapa, punem restul peste ceapă, le călim puțin, apoi le acoperim cu puțină apă, lăsând să mai firbă câteva minute. Apoi stingem focul, lăsăm capacul pe tigaie și așteptăm să treacă ora până s-a înmuiat puțin hrișca. Turnăm hrișa tot cu apă, punem sare după gust, mai punem apă, acoperim tigaia cu capac si lasăm la fier la foc mic 15-20 min. Hrișca se va umfla și va trebui să tot verificăm și să completăm cu apă.

Gata, ideală pentru o zi de lucru de acasă sau de un weekend leneș!

Niciun comentariu: