28 octombrie 2017

Isterie vs bărbăție

Gata, m-am săturat! M-am săturat să fiu numită prea masculină, prea musculoasă, prea bărbat, prea dinozaur, prea bizon, prea misreț, prea brontozaur, găsiți și voi alte adjective după plac, doar pentru că am 1g de mușchi în plus față de anul trecut. Sunt foarte supărată că lumea nu a evoluat destul, nici măcar în zilele noastre când femeile au mai multe drepturi ca niciodată, fiind considerate egale în orice privință cu bărbații, fiind capabile să facă orice le trece prin cap, femeie de carieră, mamă, gospodină, superstar, astronaut, putem fi orice! Și lumea ne încurajează cu aplauze și zâmbete mândre pe buze. Putem fi și face orice, în afară de un singur singur lucru... Doamne ferește să ne treacă prin cap să devenim și să ne simțim puternice, să punem un gram de masă musculară greu greu muncit (fetele știu cât de greu ne este nouă), să ne placă acest sentiment de împlinire, planul bine dus la capăt, timpul petrecut studiind acest domeniu, seminariile și certificările la care participăm. Nu, până aici! Aici intrăm pe teritoriul bărbaților care din păcate nu vor să își împartă jucăriile cu noi! Ne privesc cu dispreț, ca și cum am fi o mutație abnormală a naturii, niște extratereștri diformi aterizați în vieților lor ca să le fure masculinitatea. 

Odată ce am pășit pe terenul de joacă al băieților, nu mai este cale de întoarcere, vom fi judecate pentru fiecare imperfecțiune a noastră ca fiind datorată nivelului colosal de testosteron ce ne curge prin vene și care ne întunecă mințile, fiecare ieșire, care înainte era pusă pe seama isteriei tipic feminine (adică bitchiness) acum este o pură manifestare a violenței ce clocotește în noi gata să răbufnească peste toate sărmanele victime mascule care au ghinioul să se nimerească în acel monent în proximitatea noastră. Aruncați-vă șorțurile și pune-ți-vă mănușile de box. Ardeți-vă sutienele (că doar acum avem pectorali, nu sâni) și tampoanele (să nu vă imaginași că mai suntem fertile și avem probleme lunare)!

Este trist că suntem în continuare discriminate, că în continuare, cu toată propaganda acceptării tuturor formelor de femei, nu suntem de fapt acceptate. În continuare se așteaptă de la noi un corp slab de fotomodel, sâni gigantici de porn star și tocuri mari de traseistă. În continuare trebuie să ne punem frumos rochiile și parfumurile, și să performăm corect și admirabil, ca niște cățelușe bine dresate la un spectacol de câini. M-am săturat să trăiesc în lumea asta deformată și în realitatea asta falsă. M-am săturat să nu fiu acceptată pentru ceea ce sunt, să nu fiu lădată pentru ceea ce realizez și să nu mă pot bucura eu de mine, fără un sentiment de vinovăție. 

Niciun comentariu: