26 octombrie 2017

Batoane proteice cu mei, cartofi dulci si unt de arahide

În sfârșit am reușit să îmi fac timp pentru puțin, doar puțin, gătit. Prin gătit a se înțelege amestecat câteva ingrediente laolaltă și așteptat la aplauze și felicitări. Pam pam!

Din păcate în ultima vreme atât de obosită ajung seara acasă încât nu reușesc decât să mă târăsc până pe canapea la cele 30 de minute de savurat fulgii de bere de la Fortza și urmărit filmulețe cu tehnica de weighlifting, my latest addiction (ambele), doar pentru bărbați adevărați (a se vedea pe ambalaj, care de altfel și avertiează că provoacă dependență, dar cui îi pasă? Cine nu are nevoie de puțină dependență zilele astea, de orice fel ar fi ea - no drugs and acohol kids!), plus 30 de minute de yoga (altă dependență și mai aprigă), 30 de minute de spălat furios pe dinți (asta pentru că dentista mea a reușit să mă convingă cu toate argumentele logice să îmi pun aparat dentar, un commitment anevoios de 1 an, la care eu am rezistat multe luni invocând sentimentalisme patetice, motive plângăcioase și neinginerești)



Weekend-urile sunt pline de nimicuri leneșe, de la plimbări pe dealurile Ghirocului cu mama mea și Mara






la descoperit comori ascunse, ruine din alt secol pierdute în timp, dezbrăcate de tot luxul de adineauri și lăsate goale în fața forței de nestăvilit a naturii ce nu cunoaște noțiunea de timp


la seri călduțe cu filme romantice de epocă (eu și mama mea adorăm filmele astea, ce să-i faci, suntem femei până la urmă). Dacă nu ați văzut The Painted Veil, vi-l recomand călduros.

Iar până la urmă, iată-mă într-o seară friguroasă de miercuri, cu chef de prăjiturit. O sticlă de cidru mai târziu (din ăla fără prostii în el) m-am pus la curățat cartofi dulci și ales curmale de sâmburi. O oră mai târziu, batoanele proteice erau gata, chiar dacă inițial avem în plan o cu totul altă rețetă, cred ca cidrul și-a făcut de cap cu capul meu și am ajuns să improvizez totul.



Ingrediente:

  • 1 cană de curmale fără sâmburi
  • 1 1/2 cană de pireu de cartofi dulci
  • 1 cană de unt de arahide
  • 1 cană de nuci prăjite
  • 1/2 cană de cacao
  • 4 1/2 căni de fulgi expandați de mei

Pireul de cartofi dulci: am pus catofii dulci tăiați felii la aburi, pentru 20 de minute, apoi în roborul de bucătărie.

Între timp am pus curmalele într-un bol peste care am turnat 1/2 cană apă clocotită, am acoperit bolul cu o farfurie și le-am lăsat până au fost gata cartofii dulci. Le-am pus și pe ele în robotul de bucătărie, tot cu apa în care au stat, obținând un sos fin.

La final am combinat toate ingredientele, am pus totul într-o tavă, tava acoperită la frigider. Gata! Simplu, dulce, plin de proteine și carbohidrați complecși și sănătoși!

Niciun comentariu: