2 august 2016

Ploaie, nervi și pizza bună

Vai și amar de capul nostru! E de ajuns o ploie de 2h pentru ca toată Timișoara să fie complet paralizată, iar noi paralizați odată cu ea în trafic. Dacă de obicei, în condiții absolut normale, drumul la serviciu, din zona Soarelui până în centru durează 15 minute, astăzi am depășit orice record mondial, de timp și de bun simț = 2.5h! Adică atunci când lumea pleca la prânz, eu ajungeam frumos la birou, cu capul crăpat de durere, amețeală ca după o noapte crâncenă de beție, și dezgust total față de toată infrastructura penibilă a orașului. Ce îți mai rămâne de făcut? Să stai pe scaun, fără pauză, până seara, adică noaptea, apoi să te prăbușești ca un sac de nisip ud în cap/pat/unde nimerești, numai acasă să fie.

Dar, ca să nu ne simțim complet deprimați, sunt și lucruri bune ce s-au întâmplat astăzi: am ajuns la sală pe ploaia torențială de la ora 7, pe vremea când traficul încă nu era declarat decedat de atac de cord, m-am energizat la poate cea mai reușită oră de trx la care am fost vreodată, 2l de traspirație, câteva sute de tone de ploaie, câteva milioane de neuroni arși și 12h mai târziu savurez cea mai bună pizza din Timișoara, pentru prima dată - acel moment magic, unic, când încerci ceva pentru prima oară și îți dai seama ce mult ai pierdut în viața ta până să ajungi să trăiești clipa ce îți va schimba destinul pentru totdeauna! Da, încă tot despre mâncare vorbesc (food porn, sau pizza porn mai bine zis)! Yes, I love my pizza, chiar dacă e lacto-vegetariană și nu vegană, este excepția mea, multă mozzarella și busuioc proaspăt vă rog!




Cred că deja salivați de plăcere și sunteți măcinați de curiozitate, nu e așa? Unde pentru numele lui dumnezeu este această pizza fabuloasă? La Al Caminetto, secret bine păstrat de către cei din zona Girocului, printre blocurile cenușii și străduțele aglomerate.



Concluzia: Pizza Fresca, cu multă multă mozzarella, roșii proaspete și busuioc este, într-adevăr, cea mai bună pizza pe care am mâncat-o în Timișoara până în acest moment (veggie pizza, of course, să nu ofensăm carnivorii). Jucy, proaspătă, foarte gustoasă, ingrediente puține dar de calitate.
Pizza Contadina nu este mai prejos, la fel de simplă, la fel de cheesy, acoperită de hribi aromați.
Va fi definitiv un loc unde voi reveni cu drag, servirea este promptă, nu ești ignorat nicio secundă, pizza este gata în 10-15 minute, limonadele sunt la 500ml și foarte răcoroase, berea este bună. Dacă intenționați să treceți și voi pe acolo, trebuie să știți că localul va fi închis între 10 și 24 august pentru concediu de odihnă.

Cam multă mâncare pentru o marți seara, nici măcar nu e weekend ca să zici că faci o excepție și te înfrupți porcește la ospăț, dar antrenamentul de mâine dimineața va echilibra balanța, tears and sweat and 12kg pistol squats!
Cum ar spune Pavel Tsatsouline (iubesc cărțile lui), power to you comrade!

Niciun comentariu: