7 august 2016

Liniște înainte de furtună

Weekend perfect de vară: soare, cald, căței fericiți, pisici leneșe, mâncare proaspătă din grădină, lubeniță cât încape, planuri și pregătiri harnice pentru marele eveniment de weekend-ul viitor: my baby brother is getting married! Evident că toată familia parcă a înnebunit, mă refer la părinți, evident. Liste interminabile de cumpărături, liste interminabile de invitați, liste interminabile de stres. Rude care vin din celălalt capăt al țării, taman de pe tărâmurile străvechi ale Bucovinei, bairam mare ce trebuie programat până la cel mai mic detaliu, mese întinse cu sute de bucate care mai de care mai alese, grătare sfârâind, beri reci și prăjituri gustoase. Totul trebuie să fie perfect.
Ce să le faci, așa sunt părinții! Doar nu se întâmplă în fiecare zi ca singurul lor băiet să se căsătorească! 

Așadar iată-ne aici, cu o săptămână înaintea evenimentului anului pentru această familie, dusă bine cu pluta, ca toate familiile de altfel. Azi am avut totuși o secundă de pace, o mică oază de liniște înaintea furtunii ce se anunță (sperăm că nu și pe cer, că altfel vom avea o mireasă și un mire pretty pissed off!), moment ideal pentru a o lua pe Maricica cea grăsună și a face o mică escapadă la o băiță, că doar și fata noastră trebuie să fie curățică pentru nuntă.


Maricica cea leneșă preferă să se așeze până și în apă. Ce să faci, noi, ăștia cu burtică avem nevoie de un moment de odihnă din când în când!



Baie nu făcurăm și noi pentru că apa este plină de scaieți, iar ultima oară când am fost atât de nesăbuită încât să mă aventurez prin pădurea de cactuși subacvatici, am făcut un scandal și un tărăboi că până și broaștele cele mai veterane ale lacului au părăsit imediat zona crimei, iar eu m-am ales cu zgârieturi eroice pe tot corpul. Never again!


De data asta am preferat puțină plajă (sau plaje cum s-ar spune la noi la mare) și am privit-o pe Marișca cea dolofană cum se relexa în apa călduță, până ce a apuncat-o brusc damblaua și a început să alerge ca o smintită de pe mal în apă și înapoi, stropind și răsturnând tot ce găsea în cale.


Iar eu am încălecat pe-o șa și m-am trezit rostogolid cu mare hărnicie rotocoale mari pe câmp, că doar cineva trebuia să facă și acolo ordine și disciplină, iar în ziua aia așa s-a nimerit ca o nebună suferind de obsesia ca totul să fie curat și la locul lui să fie în zonă. Good workout, nevertheless!


Și cu asta basta. Weekend out! Ne vedem la nuntă!

Niciun comentariu: