20 februarie 2016

The good (muffins), the bad (haircut) and the ugly (truth)

Săptămână ce trebuie ținută minte ca ”epic fail bad haircut week”. Lecția învățată: nu te arunca în 
schimbări de look decât atunci când ești 100% sigur de competența stilistului tău. 
Plecat entuzismată, înarmată cu o sumedenie de poze, din toate unghiurile posibile, cu multe 
explicații, cu gândul doar la Gwyneth Paltrow și la părul ei perfect.


Ajuns la coafor, explicat, arătat, stilista mea la fel de entuziasmată ca și mine de marea schimbare de look, îmbunătățire evident, ce mă va aștepta în foarte puțin timp, mi-a făcut poze din față, din spate, lateral, privind operația ce va urma ca un mare success profesional de a mai da o dâră de frumusețe și feminitate unei ființe șterse și nepricepute ca mine. După mult timp în care eu am făcut greșeala de a avea deplină încredere în competențele ei, finalul a fost unul tragic. Mi-am dat seama atunci, doar o oră prea târziu, că femeia nu înțelesese nimic! Poza de după evident că a lipsit. Nu era demnă de ”the wall of fame”, schimbarea de look s-a petrecut în sens nagativ, în loc de cei -10 ani pe care speram să îi mătur de pe spinarea mea cocoșată și bătrână, m-am trezit cu +10, și cu un mommy haircut, benign, cuminte, shapeless, genderless (azi am văzut un dude cu aceeași freză ca mine). Întors la lucru cu lacrimi de supărare și disperare în ochi. 



După acest episod pe care nu îl pot șterge din memorie, dovada masacrului asupra podoabei mele capilare purtând-o mereu cu mine zi și noapte, nu a lipsit decât un shooping spree ce s-a soldat cu un portbagaj plin ochi cu echipamente sport de la Decathlon, de la foam roller, ab wheel, pushup bars, banda elastică, mănuși pentru weightlifting, manșete, haine, seturi de gantere. Nu, nu sunt ale mele, Adriana se poate mândri ca fiind fericita posesoare a tuturor acestor minunate itemuri :D Bravo Adriana! Eu sunt aici doar mijlocul de transport și the enabler! Cu toate că acele frumoase și grăsune kettlebells mi-au făcut cu ochiul, dar am rezistat eroic tentațiilor și chemărilor descântătoare. 


A sosit și weekendul, moment ideal pentru a mă răzbuna și a uita de ”the stupid haircut” ce devine deja obsedant (yes, I am that shallow). Planul era să ne chinuim cu niște nicely loaded barbells, apoi cu o moarte clinică îndusă de o clasă de cycling, unde evident că nu am mai prins locuri. Dar nu e bai, (după câteva minute petrecute cu gânduri mai mult sau mai puțin prietenoase față de fericiții participanți care au sunat din timp pentru rezervare, m-am resemnat știind că pot egala poate nu găleata de sudoare, dar sigur gradul de tortură) nu ai nevoie decât de propriul tău corp pentru a suferi aceeași durere amestecată cu plăcere, iar din partea casei mai primești și 100 de flotări, doar pentru a face timpul să treacă mai repede. 

Iar pentru că până și eu m-am săturat de văicărelile mele infantile, iată noua versiune de muffins cu afine, îmbunătățită (din noroc chior sau din prostie, așa cum se întâmplă de obicei în viață - în a mea cel puțin). 


Muffins cu afine

Ingrediente pentru 12 muffins: 
  • 2 1/2 căni de făină albă
  • 1 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu 
  • 1/4 linguriță de sare 
  • 1 cană de suc de mere 
  • zeama și coaja rasă de la o lămâie medie 
  • 1/3 cană de ulei de floarea soarelui 
  • 3 plicuri de zahăr vanilat Bourbon 
  • 2/3 cană de zahăr 
  • 1 cană de afine congelate 

Am amestecat cu un tel făina, sarea, bicarbonatul, iar separat restul ingredientelor, în afară de afine. Apoi le-am combinat pe cele două, la final am adăugat și afinele. Pus aluatul în tava de muffins, tava la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute or so. 

A se consuma răcite! :o) 

Un comentariu:

Unknown spunea...

cred ca lipseste un zambet si o atitudine pozitiva in poza de dupa :P