21 ianuarie 2016

Hummus cu rosii uscate

Ah, the horrible cold. Eu care credeam că nu voi răci niciodată datorită stilului de viață cât de cât sănătos (cu toate că lately I haven't been eating my raw veggies, ce să îi faci, e iarnă - ce scuză patetică! Shame on me!). Iată o scăpare peste care s-a adăugat lipsa razelor solare donatoare de vitamina D plus colegii răciți din jur = rețeta perfectă pentru dureri de gât, neputința de a respira, dureri musculare și de oase, lipsă de energie. Iar deșteapta de mine nu îmi ascult nici propriul sfat de a sta frumos la căldurică și de a nu îmi stresa sistemul imunitar istovit mergând la sală. Asta se întâmplă când addiction beats rational thinking. 

Dar, partea bună este că aseară am avut destulă energie să încerc din nou să fac hummus, de data aceasta puțin diferit, rezultatul fiind mult mai bun! Aplauze! Mulțumesc! Apoi m-am dus la culcare - printre chinurile groaznice și durerile oarbe din gâtul meu distrus, am reușit să dorm câteva ore (adică de la 2 la 6). După care mi-am luat bagajele, m-am dus la sală, am murit din lipsă de aer (at least I tried), m-am dus la lucru (I am trying again să las impresia de productivitate), moartea continuă.

Lunch time, iată și hummus-ul meu nou nouț. 


I am no fun today. Dacă ar fi o pastilă pentru așa ceva aș lua-o cu dragă inimă, măcar mi-aș scuti cititorii de starea mea mizerabilă. În timp ce mănânc cu Adriana mă gândesc cu groază la antrenamentul de mâine dimineață (vina de a-l sări e mai mare decât durerea de a-l înfăptui), încerc să ajustez exercițiile pe baza cotului accidentat al Adrianei și a neputinței mele de a respira cum trebuie (I have no clue ce am putea face să ne fie bine la amândouă având în vedere că e upper body-ish day, în afară de dormit pe niște salteluțe moi acoperite cu păturicile pufoase și colorate). Eating, thinking, breathing. Mă întreb dacă aș lucra în domeniul fitness-ului mintea mea ar zbura toată ziua la programare? Oare mi-aș petrece ore întregi citind articole despre noi tehnologii, concepând programe și aplicații noi, experimente și provocări de tot felul? Eating, thinking, breathing.

Ingrediente pentru 2 porții ridicol de mari sau 4 normale:
  • 1 1/2 cană de năut uscat
  • 4 linguri pline de tahini
  • 5 linguri pline de pastă de roșii uscate
  • 2 căciulii de usturoi
  • sare după gust

Am fiert năutul cu o zi înainte, l-am lăsat în apa lui până ce l-am folosit. Apoi l-am stors de apă, am blenduit toate ingredientele (se mai lasă câteva linguri de apă totuși, pentru a putea mixa cum trebuie).

Foarte important! Hummusul trebuie consumat la temperatura camerei! Am făcut greșeala să îl țin la frigider, rezultatul a fost că textura cremoasă i s-a stricat, aromele s-au estompat, nici măcar usturoiul nu se mai simțea. Eventual ar trebui scos cu 1-2h din frigider înainte de a-l mânca. Nu faceți aceeași greșeală ca mine.

Niciun comentariu: