22 octombrie 2015

Jurnal de joi: 10 nimicuri

Faza 1. Un picior olog.

Faza 2. De ce e Serena Williams atât de încrezătoare în sine? Este de-a dreptul năucitor, chiar enervant. Ai o parere atât de bună despre tine pentru că mereu câștigi sau câștigi mereu pentru că ai o părere atât de bună despre tine? 

Faza 3. Incerc să lucrez, însă soarele de afară, copacii încărcați de frunze galbene și efemere îmi stârnesc dorințe interzise în acest moment, de a sta pur și simplu câteva ore, numai eu cu aparatul foto, doar să privesc, să admir, să respir, să intru în ritm cu bătăile de inimă ale pământului, să ascult liniștea aerului rece și adierea calma a vântului. Asta ar fi perfect!

Faza 4. De ce nu e vineri?

Faza 5. Gândul la un gym and spa day (adica workout, relax, workout, relax, și tot așa, de dimineața până seara). Deja am hotărât cu Adriana că ne vom face cadou de zilele noastre de naștere (ambele în decembrie) un asemenea răsfăț. Yey! Sper să nu rămână doar la faza de day dreaming.

Faza 6. La prânz m-am întors cu două plase cu provizii de la Miracolul Plantelor, fără să găsesc my favourite peanut butter.  {{insert hysterical crying}}
De ce merge avocado așa de bine cu fasolea? 

Faza 7. 16:16, nu se mai termină ziua asta, +1 ceai verde, +1 melodie din playlist, just put the headphones on and let the world crumble around you. Mi-a venit cheful de gătit ceva diseara, dar ce? Ceva tomnatic, ceva plin de savoare, ceva cu dovleac, gutui, mere, nuci.

Faza 8. Partea mai cheerful a playlistului, încet încet revine pofta de viață, așa că, fără ezitare, mă voi ridica și voi da o fugă până în piață după un dovleac și câteva gutui. Am coborât schiopătând scările (voi da vina pe piciorul meu olog pentru toate relele din lume, inclusiv pentru că azi la cycling nu am reușit să mă ridic la nivelul recordului stabilit ultima oară), schiopătând pin piață, schiopătând pe scari înapoi sus (refuz în continuare să iau liftul!), rezultatul fiind un birou plin cu struguri, un doveac grăsun și gutui amarui, cu puf galben ca de pui.

Faza 9. I did it, I really did it. Am curățat dovleacul, gutuile (cu tăieturile pe mâini de rigoare, că altfel nu se poate), am scotocit prin dulap după fulgi și alte prostii uitate de lume și am făcut-o de-o tartă, kinda tartă.

Faza 10. Yoga time. 35 de minute mai târziu toată durerea mea de genunchi și gambă a dispărut ca prin minune. Yoga to the rescue! Ză warm and fuzzy feeling settles in.


Faza 10. Toată casa miroase atât de dulce, a gutui și dovleac copt. 


Iată și pseudo-rețeta:

  • 1 dovleac cam de 2kg
  • 3 gutui
  • câteva mâini de nuci
  • 250g de stafide
  • 100g de fulgi de hrișcă (sau de mei, sau de ovăz)
  • 2 lingurițe de condimente spicy (eu am folosit un amestec de scorțișoară, nucșoară, cuișoare, piper, ghimbir)
Dovleacul curățat de coajă - pus la robotul de bucătărie, apoi amestecat cu stafidele și condimentele.
Gutuile necurățate de coajă - tăiate cuburi. 

Pe fundul unui vas termorezistent am pus fulgii, apoi fructele, apoi nucile. Vasul acoperit la cuptor la 160 de grade timp de 1h, apoi 50min fără capac. Da, durează. Și mai rău! Este mai bun rece! Așa că puneți-vă pofta în cui și așteptați până a doua zi!  {{insert evil laugh}}











Niciun comentariu: