Laptele de cocos este favoritul meu, atât pentru gustul său incredibil de bun, dar și pentru proprietățile sale.
154 calorii | 1.4g proteine | 15g grăsimi (13.2g saturate) | 3.4g carbohidrați |
---|
Nucile de cocos conțin cantițăți semnificative de grăsimi, dar spre deosebire de alte nuci și semințe, acestea sunt sub forma de acizi grași cu lanț mediu, MCFA, în particular unul numit acid lauric. Acidul lauric este convertit de către organism într-un compus foarte benefic, numit monalaurin, un antiviral și antibacterial care distruge o mare varietate de micro-organisme cauzatoare de boli. Din acest motiv, la ora actuală este larg recunoscut avantajul consumului laptelui de cocos (și a uleiului de cocos) pentru protejarea organismul de infecții de viruși.
De asemenea este recomandat consumul său sportivilor și altor persoane active, pentru refacerea musculaturii și pentru recuperare, în general, tocmai datorită faptulu că acizii grași din cocos sunt asimilați mai mult ca niște carbohidrați, și nu ca grăsimi normale.
MCFA este foarte rapid metabolizat în energie în ficat. Spre deosebire de alte grăsimi saturate, MCFA este mult mai repede asiminat de către organism și nu depozitat ca grăsime. Mai multe informații despre acizii grași cu lanț mediu găsiți aici.
Pentru a profita din plin de avatajele laptelui de cocos, mai ales în plin sezon de fructe proaspete, puteți încerca tot felul de smoothies. Eu am cules un castron plin cu zmeură din grădină, am pus o cobservă de 400ml de lapte de cocos rece (de la frigider) și cam 500g de zmeură în blender pentru a obține în câteva secunde un smoothie absolut delicios și sănătos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu