Long story short: zi caniculară de vară, camere care așteaptă să fie văruite, porumb care ne poftește să îl strângem în saci, mult de lucru, timp puțin, și mai puțin pentru relaxare, sau pentru născocit povești amuzante de relatat în această postare (nu știu de ce am un asemnea gol în cap, sau în cuvinte mai frumoase, lipsă totală de chef și inspirație. Dacă mă gândesc mai bine cred că îmi e groază de dușul la butoi cu apă încălzită la soare ce mă așteaptă acum seara...). Dar să revenim, prânzul a fost rapid, între două văruieli, ruladă cu ce e prin cămară. Rezultat neașteptat de bun.
Ingrediente pentru o tavă de cozonac (nu vă faceți speranțe, nu facem cozonac, doar tava e pentru cozonac :o) ):
- 400g de năut boabe uscate
- mix legume uscate (de la magazinele naturiste - adică un fel de vegeta sănătoasă)
- 300g de hribi de pădure desărați sau alte ciuperci proaspete
- 2 cepe medii
- 5 căței de usturoi
- 4 linguri de semințe de in măcinate
- sare, piper, câteva linguri de ulei de măsline
- o legătură de pătrunjel, o legătură de mărar
- 3-4 linguri de apă în care a fiert năutul, sau cât e nevoie pentu o compoziție care se leagă
Se fierbe nătul conform instrucțiunilor cu un mix de legume uscate, se scurge, se lasă la răcit. Apa în care au fiert nu se auncă. Ciupercile se desărează (eu am avut hribi puși in sare, dar dacă folosiți ciuperci normale ele trebuie puțin gătite, pentru ca să lase din apă). Se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie, mixând bine, apoi se pune amestecul în tavă, tava la cuptor pentru 30-40 min, până când rulada e rumenă.
Cam atât. Proteine bine venite după atâta muncă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu