20 iunie 2015

Pateu de rucola si dovlecel

Altă zi minunată la Ghioroc, înnorată, în plin iunie, în plină verdeață și abundență - mai ales la zmeură și dude (numai eu știu câte kilograme am mâncat până acum și voi mânca până se termină weekend-ul, sacrificând orice pretenții la o manichiură frumoasă). Dar, pentru a menține o dietă echilibrată mai e nevoie și de altceva decât dude, nu e așa? Sigur că da, ar răspunde orice om responsabil, și tocmai din acest motiv am chibzuit eu ce o mai fi prin grădină la ora actuală și ce pot îngloba într-un mic dejun sănătos și sățios. A se vedea poza de mai jos - numai rucola din producție proprie - ce bine ar fi să am un copac de avocado!


Pe scurt, o mână de rucola, un dovlecel mic-mediu, un avocado bine copt, cinci căței de usturoi, două linguri de apă, sare după gust + totul în robotul de bucătărie = un pateu verde și proaspăt care alături de pâine de secară și roșii reprezintă tot ce îți dorești dimineața, când nu ai chef de stat minute în șir să îți pregătești ceva complicat.


Acum dacă mă gândesc mai bine, poate trebuia să pun și câteva picături de zeamă de lămâie, pentru extra prospețime, mai ales că dragul avocado cam cere. Data viitoare!

Niciun comentariu: