15 iunie 2014

Supa de vara cu gulii si cu ”ce e prin grsdins”

Totul începe cu un drum în grădină sau la piață.
Se ia mazăre și fasole verde.


Apoi vreo 4 gulii frumoase (în poză apar 3, dar credeți-mă pe cuvât, sunt 4, una deja începuse să fie curățată și a ratat photo-shooting-ul).


Niște morcovi proaspeți.


În rest, se mai curăță 4 cepe, se taie mărunt și se călesc împreună cu morcovii, rădăcini de pătrunjel și păstarnac. Se adaugă guliile tăiate cuburi,fasolea verde, puțină apă, sare după gust și se lasă la fiert 10 minute.
Se fierb separat păstăile de la mazăre, apa în care au fiert se va folosi în continuare la supă. La sfârșit se mai adaugă mazărea proaspătă, 2 roșii tăiate cubulețe și frunze din abundență. Când supă dă în clocot, se stinge focul.



Niciun comentariu: