15 iunie 2014

Fasole verde ”ca la Moldova”

Mama mea prepară acest fel de mâncare de fiecare dată când are fasole verde, proaspătă sau din conservele făcute de ea, când nu are vreme de complicații, sau îi este pur și simplu poftă de ceva proaspăt și bun. Îi amintește de clipele din copilărie, când bunica copleșită de atâta treabă și de grija gurilor flămânde, fugea până în grădină și se întorcea într-o clipită cu brațele pline de ”frunzăraie” și fasole verde fragedă. Le curăța, le opărea repede, călea niște ceapă, usturoi proaspăt, peste care arunca din abundență niște frunze de pătrunjel și mărar, iar masa era gata în 10 minute. Până și în ziua de azi, când bunica nu mai are cui să gătească decât pentru sine, preferă acest fel de mâncare în zilele călduroase de vară, pentru că ”tare îi plașe”.
Iar eu am încălecat pe-o șa, și v-am spus povestea așa :o)



Niciun comentariu: