3 mai 2014

Krumplis teszta sau paste cu cartofi

Acest fel de mancare ne-a insotit pe mine si pe fratele mele de-a lungul copilariei noastre, de fiecare data cand bunica ne intreba ce sa ne gateasca, iar noi raspundeam entuziasmati: krumplis teszta! Evident!
Pentru cei ce nu stiu ungureste - paste sau teitei cu cartofi.
Aceasta reteta are multe variante, multa lume preparat-o altfel, dar ingredientele sunt aceleasi: paste, cartofi, ceapa. Multi carbohidrati pentru un rezultat simplu si bun :o)


Ingrediente pentru 8 portii:
  • 2kg de cartofi
  • 400g de paste (e ok si un pachet de 500g)
  • 2 cepe medii
  • 4 lingurite de boia de ardei dulce
  • ulei de floarea soarelui
  • sare dupa gust
Se curata cartofii si se taie patratele subtiri cu diametrul cam de 1cm.  Se ia o tigaie foarte mare sau 2 medii si se calesc cartofii in ulei si putina apa, la foc mediu, pana sunt moi. Nu trebuie sa se zdrobeasca prea tare si nici sa se formeze toti pireu. Inainte sa fie gata cartofii de adauga 4 lingurite de boia si se condimenteaza cu sare, dupa gust.

Se caleste ceapa taiata marunt, separat, apoi se pune peste cartofi.

Intre timp se fierb pastele, care se strecoara si se arunca peste cartofi, amestecand la final totul.

Niciun comentariu: