15 mai 2014

Muffins nocturne cu banane, ciocolata si rom

În seara mi-am făcut de cap, am înfruntat ploaia torențială de afară să mă duc pe jos până la supermarketul din cartier, ora târzie să mă apuc de aluat cât mai repede și dorința de mă arunca în pat (de fapt asta abia acum văd că a intervenit). Multe muffins s-au copt în seara asta, multe vase murdare, tăvi lipicioase și ingrediente udate de ploaie.

Evident că m-am gândit să inventez o rețetă nouă, ceva ce se prepară și se coace repede, dar cu ingrediente gustoase. Așa că am apelat la clasica și imbatabila combinație: banane, ciocolată și rom. Rezultatul experimentului se vede mai jos.


Ingrediente pentru 12 muffins:

  • 2 căni de făină albă
  • 1/2 cană de fulgi de ovăz
  • 1 1/2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 linguri de cacao
  • 3 banane medii coapte
  • 1/3 cană de ulei
  • 1/2 cană de zahăr
  • 2 linguri de apă
  • 100g de strafide
  • esență de rom
  • 100g de ciocolată (eu am pus cu 55% cacao, dar se poate pune și normală)
Se amestecă făna cu fulgii de ovăz, bicarbonatul, sarea, cacaua, stafidele și ciocolata. Separat, în alt vas, se zdrobesc bine bananele și apoi se adaugă zahărul, uleiul, apa, esența de rom, după care se toarnă peste compoziția solidă. Se mai adaugă apă dacă e nevoie, aluatul nu trebuie să stea în lingură, ci să cadă ușor. Se pune aluatul în tava de muffins cu hârtiuțe (sau în forme de silicon) și se coace la 180 de grade cam 20-25 de min (se verifică după 20 și se mai lasă 5 dacă e nevoie).

Deoarece mi-au mai rămas niște ingrediente, am mai făcut o tavă, înlocuind ciocolata cu un pumn de nuci.



La sfârșit am fost tare mulțumită de mine... eh.. așa treabă bună am făcut :P Sper să fie și bune :o)


Iar acum, la culcare, și noapte bună tuturor! :o)

Niciun comentariu: