1 februarie 2014

Salata de vinete cu tahini

Încă o variantă a tradiționalei salate de vinete, versiune vegană, necomplicată, gustoasă și foarte rapidă. Cum de altfel și trebuie să fie o salată de vinete preparată pe timpul iernii, într-o dimineață friguroasă și leneșă. Să îi dăm drumul!


Ingrediente:
  • 500g de vinete (coapte și tocate) congelate, lăsate peste noapte la dezghețat
  • 3 lingurițe de tahini
  • 3-4 căței medii de usturoi (puneți 3 și dacă mai trebuie pe al patrulea)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • un strop de zeamă de lămâie
  • câteva fire de pătrunjel, tocate
  • sare după gust
Când vinetele sunt decongelate complet, se mai scurg de apă și se amestecă bine cu celelalte ingrediente. Se poate folosi și blenderul dacă vreți o textură mai cremoasă și fină.



Niciun comentariu: