1 februarie 2014

Clatite cu unt de arahide si gem

Încă nu am m-am apucat de prânz (sau să ne apucăm mai bine zis, prânzul este o treabă de echipă, mai ales în weekend când îți poți face de cap cu o rețetă trăsnită de paste!), așă că m-am gândit că niște clătite ar fi numai bune de un brunch. Înițial am vrut să fac 3 umpluturi diferite, dar, cum îmi era tare lene de atâta muncă, am apelat din nou la ce era mai aproape în dulap: combinația imbatabilă - peanut butter and jelly, adică pe românește unt de arahide și gem. Nu știu dacă ați încercat, dacă nu, fugiți repede la un supermarket, sau la un magazin cu produse sănătoase mai bine, și luați un borcănel cu unt de arahide, fin sau chunky și un borcan cu gem, dacă nu aveți de la mama sau bunica :o) Evident că eu am avut de la mama, am combinat un magiun de prune, fără zahăr cu un gem de vișine, ușor dulce.




Ingrediente pentru (nu știu câte) clătite:
  • 2 căni de făină albă
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sa sare
  • 1 lingură de zahăr
  • 1/4 cană de ulei de floarea soarelui
  • 2 căni de lapte vegetal
  • apă cât trebuie
Ingrediente pentru umplutură:
  • unt de arahide
  • orice gem/dulceață/magiun preferați
Se face aluatul, amestcând toate ingredientele cu un tel, se mai pune apă pentru a obține consistența dorită (știți voi, așa, după ochi). Se coc clătitele.
Pentru a le umple, se pune peste ele câte un strat subțire de unt de arahide iar apoi un strat subțire de gem/dulceață/magiun.

Niciun comentariu: