26 ianuarie 2014

Legume la cuptor

Am preparat această rețetă de nenumărate ori de-a lungul iernii, și de fiecare dată mi-a fost prea lene să o documentez. Dar ieri a fost o zi productivă, fotografic vorbind, și am reușit, în sfârșit să mă mobilizez.
Se pot folosi diferite legume și fructe în această rețetă, rădăcinoase, cartofi, ceapă, praz, ciuperci, mere, gutui, preferatele mele fiind păstârnacul și cartofii dulci. Așa că, dați-vă frâu liber imaginației!

Ingrediente pentru o tavă mare:
  • 3 păstârnaci mari
  • 2 morcovi
  • 1 cartof dulce mare
  • 500g de ciuperci
  • 1 sfeclă roșie
  • ulei de măsline, sare


Se curăță toate legumele și se taie bastonașe. Ciupercile se curăță, nu se spală și se lasă întregi. Toate legumele se așează în tava mare de la cuptor, se presară peste ele puțin ulei de măsline și sare, și se lasă la foc mediu (180 de grade) cam 1 ora - 1 oră jumate, până când legumele sunt rumene. Dacă nu ajung să se rumenească, se pot pune la gril pentru câteva minute.


Niciun comentariu: