26 ianuarie 2014

Bile proteice

Penultima rețetă din seria provocării proteinelor reunește diferite tipuri de nuci, cu fructe uscate și făina de cânepă plină de proteine. Inspirația a fost un baton cumpărat acum câteva zile ce avea un conținut similar, iar ca și gust bilele au ieșit cam la fel (doar forma nu, se pare că este mai ușor să faci bile decât să dai diferite forme, mai ales dacă ești un om leneș :P).
Aceste bile proteice sunt numai bune ca și snack de-a lungul unei zile friguroase de iarnă, sau ca un mic dejun rapid.


Ingrediente pentru 10-15 bile:
  • 1/2 cană de caju crud
  • 1/2 cană de amestec de migdale și nuci crude
  • 2-3 linguri de fulgi de cocos
  • 4 linguri de apă rece
  • 10 curmale
  • 2 linguri praf de roșcove
  • 4 linguri de făină de cânepă
Se lasă nucile în apă rece câteva ore sau peste noapte, apoi se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie și se mărunțesc bine. Dacă mai e nevoie de apă, se mai pune o lingură, iar dacă e prea gros se mai pune o lingură de cocos.
Se formează bile, batoane sau alte forme, care se pot da prin făină de cânepă, praf de spirulină, cocos sau nuci măcinate. Se țin la rece.

Niciun comentariu: