26 ianuarie 2014

Muffins de ciocolata ai ananas

Muffins din nou! Nu mă pot plicitsi niciodată de făcut muffins, se prepară pur și simplu atât de ușor și ies mereu cum trebuie :o)
De data aceasta am vrut să fie ciocolătoase, dar și fructoase. De mere m-am cam săturat, așa că am apelat la ananas (cred că se scuză folosirea fructelor din conservă acum iarna).



Ingrediente pentru 12 muffins:
  • 2 căni de făină pt cozonac
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de vanilie sau 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon
  • 3 linguri de praf de roșcove
  • 100g de stafide
  • 1/3 cană de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1 cană de lapte vegetal
  • coaja rasă de la 1 portocală bine bine spălată și opărită
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 cană de ananas tăiat bucăți mici
Se amestecă: făina, bicabonatul, sarea, vanilia, praful de roșcove cu un tel, apoi se pun și stafidele.
Separat se combină: uleiul, laptele, zahărul, coaja de lămâie, zeama de vanilie și se toarnă peste conținutul primului castron. Se amestecă bine folosind o spatulă de cauciuc, iar la sfârșit se adaugă bucățelele de ananas bine stoarse de suc.
Se pune aluatul în tava de muffins tapetată cu hârtiuțe sau în forme de silicon și se lasă la cuptor la 180 de grade timp de 25-30 de minute. După 25 de minute se scoate tava din cuptor și se verifică dacă sunt coapte, dacă nu, se mai lasă 5 minute.

Niciun comentariu: