31 octombrie 2013

Broccoli cu tofu prajit

Prima rețetă din seria ”mâncăruri cu mult calciu”. A fost făcută cu ce aveam prin frigider și prin dulap, iar norocul a fost că toate ingredienetele se află pe lista celor bogate în calciu, fără să fie de origine animală. Preparatul este gata în câteva minute, eu l-am făcut azi dimineață și l-am dus la servici pentru a-l mânca la prânz. Un secret: este mai bun cald decât rece, așa că recomand să fie mâncat imediat.


Ingrediente pentru două porții:

  • 1 inflorescență de broccoli (cam 500g)
  • 1 pachet de tofu (eu aveam de la Inedit, cel simplu)
  • 50g de semințe de susan
  • fulgi de ardei iute, sare
  • sos de soia
  • ulei (eu am folosit de palmier)
Nu am avut mult timp la dispoziție, așa că am început repede prin a rupe buchețele din broccoli pe care le-am spalăt apoi le-am tăiat în buchețele mai mici. Am scurs tofu de saramură bine de tot și l-am tăiat în cuburi.

Am luat un wok (e bună și o tigaie mai înaltă) în care am pus 2 linguri de ulei de palmier, iar când acesta s-a încins, am pus cu mare grijă (spun asta pentru am reușit să stropesc pereții cu ulei) cuburile de tofu. Ele se prăjesc, câteva minute, până când devin aurii, apoi se adaugă semințele de susan. Am mai prăjit cu semințe cam 1-2 minute, am adăugat după aceea buchețelele de broccoli, bine scurse de apă. De acum tot ”greul” a trecut și a trebuit doar să aștept câteva minute, timp în care am amestecat din când în când, până ce am obținut consistența dorita pentru broccoli: acesta a devenit verde aprins, s-a frăgezit un pic, dar a rămas în continuare crocant și crud, adică perfect! Am pus apoi fulgi de ardei iute și sare (atenție! sarea se pune doar dacă nu vreți să folosiți sos de soia, deoarece sosul de soia e de obicei foarte sărat - mă rog, al meu era).

Se mănâncă repede cât timp e cald.


Niciun comentariu: