2 noiembrie 2013

Bile cu amaranth, migdale si smochine

Am intarziat putin, dar am reusit intr-un final, dupa o zi lunga sa ma ocup de reteta preparata azi dimineata, la aceeasi ora ca ziua precedenta. De data aceasta este vorba de un desert foarte simplu, ce contine doar 4 ingrediente, toate fiind foarte bogate in calciu. Iata rezultatul:


Ingrediente:

  • 1/2 cana de amaranth (se gaseste la magazinele naturiste)
  • 1 cana de apa
  • 1/2 cana de migdale crude
  • 100g de seminte crude de susan
  • 8 smochine moi
Se pune amaranth-ul la fiert in apa, din momentul in care incepe sa fiarba se lasa la foc mic cam 10-15 minute (am incercat sa ma uit la ceas, dar sincer, nu mai tin minte exact cat timp au fiert). Ideea este ca amaranth-ul a absorbit apa de tot si la gust era inca crocant putin, dar se spargea intre dinti usor. Se mai lasa acoperit cu capac vreo 5 minute, dupa care se descopera, se amesteca si se lasa la racit.

Intre timp am pus migdalele in rasnita de cafea, le-am rasnit bine pana cand am obtinut un fel de faina.
Am taiat smoghinele cubulete mici mici si am pregatit o farfurie in care am pus susanul.

Amaranth-ul fiind racit (eu nu am putut astepta pana s-a racit complet, el era putin caldut, dar a fost bine pana la urma) se amesteca in el faina de migdale si smochinele. Se formeaza bilute care se dau prin susan.

Si gata, totul ar trebui sa dureze maxim 30 de minute. Numai bune pentru un mic dejun sanatos si satios!

Niciun comentariu: