30 octombrie 2013

Rețete cu mult calciu

Toată lumea știe foarte bine cât de important este calciul în alimentația noastră pentru a avea oase puternice și dinți frumoși, un sistem vascular sănătos și funcții musculare normale. Există mule păreri despre sursele ideale de calciu, cum ar fi cele de origine animală sau vegetală. Deoarece părerea mea (și a multora, de altfel) este că ne putem furniza necesarul de calciu și din legume, fructe, fruze verzi, nuci, ”fasoloase” (cred că tocmai am inventat un cuvânt pentru tot ce intră în familia fasole, năut, mazăre, etc), am decis să îmi pun o provocare: postarea în fiecare zi, timp de o săptămâna, a unei rețete noi ce conține ingrediente bogate în calciu, evident doar de origine vegetală. Voi incerca să includ alimentele din top în ceea ce privește nivelul conținut de calciu.

Voi începe azi, deoarece provocarea e valabilă de mâine, cu o listă de rețete existene pe blog.
Pentru a citi mai mult despre sursele vegetale de calciu, puteți trage cu ochiul aici (dacă nu aveți timp sau chef să dați un search pe google, evident):


Niciun comentariu: