Un borș incredibil de bun, făcut de mama mea (cel mai mare expert în ciorbe din zona de vest a tării :o) ). Este plin de prospețime și verdeață, perfect pentru începutul anotimpului călduros. Cel mai bine se mănâncă în fundul grădinii, sub un pom înfrunzit și înconjurat de flori înmiresmate :o)
Ingrediente :
- 4 cepe verzi mai mari, tot cu frunze
- 3 morcovi
- 1 gulie
- 1 ardei gras
- 2 roșii
- 3-4 cartofi
- 1 țelină mai mică
- 3-4 rădăcini de pătrunjel
- 250ml bulion
- 500ml borș
- 1 mână de lobodă
- 1 mână de ștevie
- 1 mână de leuștean
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 mână de măcriș
Se pun ceapa și morcovii la călit în ulei, lăsându-se 2-3 minute. Se adaugă celelalte legume tăiate mărunt (prerferabil cuburi foarte mici), acoperindu-se cu apă, cât cuprinde. Peste 5 minute se pun cartofii tăiați cuburi. Se lasă la fiert.
Când cartofii au fiert, se mai pun 2l de apă, 250ml de bulion, lăsându-se să dea un clocot. Apoi se pun zarzavaturile tăiate mărunt: loboda, ștevia, măcrișul, pătrunjelul, leușteanul și se stinge focul. Se lasă oala acoperită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu