9 octombrie 2011

Supă de cartofi


Ingrediente pentru multe porții:

  • 1 ceapă mare
  • 2 ardei grași
  • 2 roșii
  • 1 țelină cu frunze frumoase
  • 1 păstârnac
  • 3 morcovi
  • cartofi
  • 2 legături pătrunjel
  • apă
  • smântână (opțional) 
  • pâine bună
Se dau pe răzătoare (sau se pun în robotul de bucătărie): morcovii, țelina și păstârnacul. Se spală bine frunzele și tulpinile de la țelină.
Celelalte legume doar se spală și se lasă întregi.
Cartofii se curăță și se taie cubulețe.
Se toacă pătrunjelul.

Se pun morcovii la călit câteva secunde în ulei încins, apoi se pun țelina, păstârnacul și puțină apă. Se acopera oala și se lasă câteva minute. Se pune apa cât dorim (pentru supă mai subțire sau mai consistentă) și  restul legumelor întregi: ceapa, ardeii, roșiile și frunzele de țelină. Se lasă la fiert cam 20 de minute la foc mic. Se pun cartofii (se mai completează cu apă dacă se mai dorește), sare după gust și se lasă până ce cartofii au fiert. Se pune pătrunjelul tocat.

Se servește cu smântână.

Niciun comentariu: