16 aprilie 2011

Pateu de spanac

Ingrediente pentru două porţii:
  • 2 mâini bune de frunze de spanac
  • 1 avocado bine copt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 3 fire de usturoi verde
  • 1/2 linguriţă chimion
  • 1/2 lnguriţă boabe de coriandru
  • 1/3 linguriţă fulgi de chili
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • sare după gust
Se spală bine spanacul şi se rup codiţele frunzelor, se spală şi se curăţă avocado-ul, se macină chimionul şi coriandrul în râşniţa de cafea. Se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie şi se macină până când se obţine o pastă, nu prea fină.

A se mânca însoţit de pâine crocantă şi legume de primăvară :o)
(Da, ştiu, roşiile cherry din imagine nu se consideră întocmai "legume de primăvară")

Un comentariu:

Unknown spunea...

Arata foarte apetisant, iar in combinatie cu avocado sigur este foarte bun.
Uite iti las aici o reteta, ce parere ai...
http://vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com/2010/01/pasta-de-spanac-untable-de-espinacas.html
Pe curand.