2 septembrie 2019

Prajitura vegana fara gluten cu fructe de vara



Ingrediente:

  • 1 cană de făină de hrișcă
  • 1 cană de făină de teff
  • 1 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 10 lingurițe de cacao
  • 1/4 linguriță de sare
  • 4 banane mici zdrobite
  • 1/4 cană de ulei
  • 1 cană de suc de fructe (eu am folosit de caise)
  • fructe de sezon feliate (eu am folosit prune și piersici)
Amestecăm ingredientele uscate: făina de hrișcă, de teff, cacaua, sarea, bicarbonatul. 
Separat amestecăm bine ingredientele umede: bananele zdrobite, sucul de fructe, uleiul. Apoi punem peste primul amestec.
Așezăm aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, iar peste punem felii de fructe.

Tava o lăsăm la cuptor la 180 de grade pentru 35-45 min, verificăm după 35 min și dacă mai e nevoie mai lăsăm 5-10 min.

Niciun comentariu: