11 iunie 2019

Fulgi de cocos cu ciocolata

Acum câteva săptămâni am intrat la DM având poftă de ceva dulce. După ce ochii mi s-au mutat de la un ambalaj colorat la altul, provirea mi s-a oprit, probabil din întâmplate, peste un pachet de fulgi de cocos cu ciocolată. Destul de bun, mă gândeam. Seara, în aceeași zi, am desfăcut minunatul pachet, am gustat prima îmbucătură, iar peste 2 minute toată punga era devorată. Pentru cineva care nu mănâncă prăjituri sau dulciuri obișnuite, acești fulgi de cocos au fost cel mai bun lucru mâncat vreodată! Sau cel puțin în ultimele luni, cât timp memoria papilelor mele gustative mă mai ducea. A doua zi am mers din nou cu gândul să lichidez tot magazinul de aceste minunate delicatese, dar mare mi-a fost supărarea când nu am mai găsit nici urmă de ele! Peste 10 minute mă aflam în alt DM, apoi în altul, până le-am epuizat pe toate din centul orașului. Nu am dat de nici măcar un amărât fulg pierdut. Așa că m-am resemnat, iar timpul a trecut.

Două săptămâni mai târziu făceam curat prin dulapul meu ”cămară” din bucătărie unde am dat peste un pachet de 1kg de fulgi de cocos mari. Știam că nu prea i-aș mânca asa simpli, textura lor gumoasă nu prea este pe placul meu. Dar.... știam că odată rumeniți la cuptor, cu cacao, ceva îndulcitor, un praf de sare, devin niște minunății fabuloase, crocante, dulci, sățioase. Visul oricărei nopți de vară!

Așadar, având toate ingredientele în ”cămara” mea, i-am dat bice. Nu vă imaginați că am făcut cine știe ce magii prin bucătărie, știți că nu îmi plac lucrurile sofisticate care durează mult și care trasformă bucătăria într-un câmp de luptă presărat cu sute de cadavre și clădiri în ruină, iar pe tine în într-un erou sfâșiat răpus la datorie. Această rețeta durează de 10 ori mai puțin decât timpul necesar citirii acestei postări, iar rezultatul este ceva ce nu v-ați fi putut imagina vreodată că ar rezulta din așa ingrediente simple.


Ingrediente pentru multe porții:
  • 500g fulgi de cocos deshidratați mari (eu aveam de la Dried Fruits)
  • 2 linguri de sirop de orez (sau alt îndulcitor cum ar fi sirop de agave sau de arțar etc)
  • 2 linguri de cacao de calitate
  • 2 linguri de apă fierbinte
  • un vârf de linguriță de sare de mare
Am amestecat toate ingredientele într-un bol și am pus compoziția într-o tavă cu hârtie de copt. Tava la cuptor 5 min la 160 de grade. După 5 min am mai răscolit fulgii și i-am mai lăsat vreo 2-3 min. 

Lăsați-i să se răcească, ei vor deveni divin de crocanți! 



Niciun comentariu: