Weekend-ul acesta am încercat pentru prima oară o prăjitură cu dovleac, simplă, fără gluten. Ca să fie și mai dovlecoasă, i-am făcut și o cremă cu extra mult dovleac! Să trăiască dovleacul!
Ingrediente pentru o tavă mică:
- 1 cană de făină de orez
- 1/2 cană de amidon de tapioca
- 1 cană de piure de dovleac copt
- 3-4 linguri de zahăr de cocos
- 1/3 linguriță de sare
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată
Ingrediente pentru crema de dovleac:
- 2 căni de piure de dovleac copt
- 1/2 cană de curmale fără sâmburi
- 1/3 - 1/2 cană de apă fierbinte
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată
Pentru blat: amestecăm făina de orez, amidonul de tapioca, sarea, bicarbonatul de sodiu. Separat amestecăm dovleacul, zahărul, lamâia, scorțișoara. La final combinăm totul, pune aluatul în tavă, tava la cuptor pentru 35-40 de minute.
Pentru cremă: lăsăm curmalele în apă fierbinte 15 minute. Apoi punem totul în robotul de bucătărie până iese o cremă fină.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu