3 noiembrie 2018

Prajitura cu dovleac - vegana, fara gluten

Trebuie să mărturisesc că deja de 6 săptămâni, de când s-a instalat toamna, sunt dependentă de dovleac copt. Nu trece o sătpămână fără să îmi coc un dovleac gigantic, pe care apoi mă delectez să îl lichidez în câteva zile.

Weekend-ul acesta am încercat pentru prima oară o prăjitură cu dovleac, simplă, fără gluten. Ca să fie și mai dovlecoasă, i-am făcut și o cremă cu extra mult dovleac! Să trăiască dovleacul!


Ingrediente pentru o tavă mică:
  • 1 cană de făină de orez
  • 1/2 cană de amidon de tapioca
  • 1 cană de piure de dovleac copt
  • 3-4 linguri de zahăr de cocos
  • 1/3 linguriță de sare
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată

Ingrediente pentru crema de dovleac:
  • 2 căni de piure de dovleac copt
  • 1/2 cană de curmale fără sâmburi
  • 1/3 - 1/2 cană de apă fierbinte
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
Pentru blat: amestecăm făina de orez, amidonul de tapioca, sarea, bicarbonatul de sodiu. Separat amestecăm dovleacul, zahărul, lamâia, scorțișoara. La final combinăm totul, pune aluatul în tavă, tava la cuptor pentru 35-40 de minute. 

Pentru cremă: lăsăm curmalele în apă fierbinte 15 minute. Apoi punem totul în robotul de bucătărie până iese o cremă fină.




Niciun comentariu: