21 decembrie 2017

Brownies cu stafide

Sau brownies vegane prea crescute, da, se poate așa ceva! Dar, pentru cei ce le preferă așa mai plumpy și mai grăsuțe, iată și rețeta:

Ingrediente pentru o tavă mai mică, ies mai înalte, sau o tavă mai mare (poate că așa ies normale):



  • 3 căni de făină albă normală (000)
  • 1/4 cană de cacao
  • 1 1/2 lingurițe de bicarboant de sodiu
  • 1/4 linguriță de sare
  • 4 mere mari
  • 1/2 - 3/4 cană de apă
  • 1 cană de lapte vegetal + 1/2 cană pentru glazura de ciocolată
  • 3/4 cană de ulei vegetal (eu am folosit de floarea soarelui)
  • 3/4 cană de zahăr muscovado
  • 3 plicuri de zahăr vanilat Bourbon
  • 4 lingurițe de scorțișoară
  • 2 linguri de ghimbir ras
  • 200g de stafide
  • 200g de ciocolată
Înainte de a începe, se curăță merele, se rad și se pun la foc cu 1/2 cană de apă și 2 lingurițe de scorțișoară. Se lasă la foc mic, coperite, până ce merele au devenit moi, ca un sos, se mai pune 1/4 cană de apă dacă s-a evaporat complet înainte ca merele să devină sos. Se lasă la răcit.

Într-un castron se amestecă folosind un tel făina, sarea, bicarbonatul, cacaua. 

Separat, se ia sosul de mere și se adaugă uleiul, o cană de lapte vegetal, zahărul, vanilia, condimentele, amestecând bine, iar apoi se toarnă făina peste. La final se adaugă stafidele.

Aluatul se pune în tava tapetată cu hârtie de copt, la cuptor la 180 de grade pentru 45 de minute.

Când blatul este rece se prepară glazura de ciocolată: se toarnă 1/2 cană de lapte într-o cratiță mică, când laptele fierbe, se stinge focul și se adaugă ciocolata mărunțită, amestecând bine până se formează un sos fin, care se toarnă imediat peste blat.

Niciun comentariu: