Sau hummus cake, cum i-am spus eu pe englezește. Unul din felurile mele preferate de mâncare - în varianta dulce. Perfection. Sugar free. Năut + fulgi de ovăz = proteină completă, ieftină și la îndemâna oricui simplu vizitând orice supermarket. Gata în 10 minute.
Ingrediente pentru 12 bucăți:
- 1 conservă de năut
- 1 cană plină cu vârf de curmale fără sâmburi
- 1 cană de apă
- 2 linguri de tahini
- 2 1/2 căni de fulgi de ovăz moi
- sare, scorțișoară
Prima și prima oară am pus curmalele cu o cană de apă fierbinte într-un castron acoperit, pentru vreo 30 de minute (timp în care recomand o clasă scurtă de yoga pentru stretching și relaxare, asta dacă vă lasă pisica și nu se tolănește imediat pe saltea - săptămâna aceasta am făcut cat sitting având plăcerea să îl smotocesc bine și să îl inund cu afecțiune pe motănelul drăgăstos din poză =^.^=).
După 30 de minute se mixează în robotul de bucătărie curmalele împreună cu apa în care au stat.
Năutul l-am scurs de apă, din care am păstrat 1/4 cană pe care am folosit-o în robotul de bucătărie pentru a mixa bine și cremos năutul.
Amestecăm toate ingredientele, mai adăugăm un praf de sare, scorțișoară după gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu