Ingrediente pentru o tavă:
- 3 căni de fulgi de ovăz/secară
- 1 cană de semințe de floarea soarelui decojite crude
- 1 1/2 cană de nucă măcinată
- 1/2 cană de ulei de măsline
- 1 legătură mică de pătrunjel
- 1 legătură mică de mărar
- 5 căței mari de usturoi sau 1 căciulie medie întreagă
- sare după gust
- alte condimente dacă doriți
Se acoperă fulgii cu apă fierbinte (cam 2-3 degete peste) și se lasă până se răcesc puțin (pentru a putea fi manevrați cu mâinile fără să vă ardeți). Se storc de excesul de apă dacă este nevoie. Se adaugă restul ingredientelor și se lasă 15-20 min pentru ca fulgii să absoarbă toate aromele, apoi se formează chiftele sau se pune direct în tavă (eu am ales varianta a doua). Tava la cuptor la foc mediu, dacă ați format chiftele atunci lăsați-le 10 minute la cuptor, altfel 20-25 minute.
Lăsați chiftele să se răcească și să se întărească puțin înainte de a le mânca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu