4 martie 2016

Prăjitura de portocale cu glazura de ciocolata

Ieri a fost o zi bună: am reușit dis de dimineață să îmi dobor recordul la cycling, am reușit la prânz să devorez o ditamai salătoaca de 2kg - mi s-a și propus să particip la concursuri de mâncat, păcat că există doar pentru burgeri sau pancakes sau alte junk foods, am reușit să întocmesc workoutul de azi dimineață: the dreaded bear complex + some lovely kettlebell work (spre disperarea Adrianei care a auzit din greșeală cuvintele ”ne vom pedepsi mâine” în timp ce ședeam tolănită la birou cu mâinile pe stomacul meu suprasolicitat cu digerarea giganticei cantități de masă vegetală dar cu gândul la tarta de migdale, clementine și ciocolată a lui Ottolenghi). Seara, deoarece imaginei acelei tarte nu mai vroia să mi se dezlipească de pe retine, mi-am mobilizat ultimele forțe și am reușit să fac o prăjitură de portocale cu glazură de ciocolată, cu care mi-am răsfățat regește colegii în această dimineță, eu mulțumindu-mă cu linsul castroanelor, fiind ca de obicei, cea mai frumoasă parte a procesului - guilt free: știm cu toții că nu se pune!

Iată și rețeta prăjiturii:
  • 2 căni de făină
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de sare
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 1/3 cană de ulei vegetal
  • 3 linguri de gem de portocale
  • 1 cană de suc de portocale
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/2 cană de caise uscate, tăiate mărunt
Pentru glazură:
  • 1 ciocolată neagră (eu am folosit cu 75% cacao)
  • 3 linguri de gem de portocale
Am amestecat făina, bicarbonatul și sarea, iar separat restul ingredientelor în afară de bucățile de caise uscate, apoi le-am combinat pe toate. Aluatul l-am pus într-o tavă pentru bundt cake (sau într-o tavă rotundă, sau pentru check, sau ce aveți pe acasă, chiar în forme de muffins dacă doriți). La cuptor la 180 de grade pentru 35 de minute.



Când s-a răcit prăjitura, am făcut glazura topind la foc mic ciocolata cu gemul.  Se pune repede cât timp e caldă.


Niciun comentariu: