11 martie 2016

Ciocolata vegana fara zahar, versiunea 2


Ingrediente pentru o tavă de 20 x 20cm:

  • 600g prune deshidratate
  • 1 cană mix de caju și nuci românești sau numai caju sau numai nuci (ce aveți la îndemână)
  • 2 linguri de semințe de floarea soarelui decojite, crude
  • 3 linguri de semințe de in
  • 200g de ciocolată vegană cu 85% cacao
  • coaja rasă de la o mandarină sau portocală medie
  • vanilie
Se pun toate ingredientele în afară de ciocolată în blender cu 2/3 cană de apă, sau mai mult dacă este nevoie. Se mixează bine de tot pentru a obține o pastă omogenă și fină. Folosiți un blender vertical destul de puternic, altfel s-ar putea să fie nevoie de mai multă apă. Se toarnă totul într-o cratiță alături de ciocolata mărunțită, se lasă la foc mic pentru a se topi încet, amestecând în continuu.

La final se pune ciocolata într-o tavă sau se formează biluțe, iar tava la frigider.

Niciun comentariu: