25 noiembrie 2015

Biofreshizarea de miercuri

Azi am avut și eu o pauză de masă cumsecade, spunându-mi că m-am săturat de clasica salată de la Salad Box mâncată în grabă (noroc că o mai ajustez cu un avocado cremos, că altfel ar fi vai și amar de capul meu cu atâta iarbă zi de zi!) și că vreau ceva bun în schimb. Adrianei i-a venit ideea să mergem la Bio Fresh, așa că, zis și făcut!  Numi bine aveam o fereastră între 2 minunate și spectaculoase ședințe (pe parcursul primeia deja făceam liste cu potețiali candidați), așa că ne-am luat catrafusele și am fugit cu voie bună până la Bio Fresh. Plin ochi. Mi-am amintit că nu îmi place deloc decorul, deloc, deloc. Foarte sărăcăcios, făcut la repezeală, fără personalitate sau culoare (apropo, este vorba de restaurantul din centru, dar nici cel din Bălcescu nu este mai strălucit la acest capitol, ce e în capul vostru, oameni buni? Nu aveți bani să cumpărați niște găleți cu vopsea, niște mese și scaune mai de doamne ajută, niște fețe de masă, niște tablouri!).

Am comandat de data asta ceva nou (am reușit cu mare greutate să deviez de la clasica supă de linte, quinoa cu legume, salată de avocado și quinoa sau pateu de spanac, feluri fool-proof, mereu bune). Adriana și-a comadat meniul zilei iar eu supă de mazăre crudă.


Ce să mai povestim, supa Adrianei era foarte bună, de dovlecel, iar a mea.... fadă, foarte sărată, dar măcar avea o culoare vie și apetisantă. Dacă ar fi asta de ajuns... Puțină mentă și un vârf de usturoi fi făcut minuni (cu usturoiul nu dai greș niciodată, suntem foarte recunoscători pentru existența lui).


La felul deux Adriana a avut cartofi cu sos de usturoi, eu legume cu năut, iar la comun niște chiftele, just because we loooove chiftele!
Nu sunt mare fan al umilului cartof (pentru că se poate înlocui cu atâtea altele...), dar aceștia erau gustoși, mai ales cu sosul de ustuoi. Legumele cu năut au fost foarte foarte bune, bravo Bio Fresh! Pline de condimente, al dente, mult năut, totul era minunat. Mai puțin prețul! Spune-ți-mi și mie de ce niște boabe de năut cu niște felii de legume ar ajunge la frumosul preț de 22ron! De unde, de ce, cum? Dar să trecem la chiftele, acestea erau de fapt falafel, destul de bune, nu extraordinar de gustoase, lipseau din punctul meu de vedere multe condimente, nu ar fi stricat niște susan, sau usturoi, dar sosul ce le acompania - picant de roșii - și-a făcut treaba minunat în a le da ceva gust.


Iar desetul, desertul! Luat la pachet că deja ne purceam și nu era frumos... Mâncat pe la 5, după o lungă și anostă ședință ce nu se mai termina. Adriana și-a luat teiței de orez cu nucă, la recomandarea mea, știind că ultima oară când am mâncat erau senzaționali, iar asta doar din cauza cojii de lămâie! Dar mare ne-a fost mirarea când nu am dat de nicio urmă de coajă de lămâie! Nimic, nimic, nimic! :o(

Energizantul meu cu cânepă era la fel de bun ca întotdeauna, un snack perfect, nici mare, nici mic, plin de arome exotice și prietenoase de portocală. Minunat!


Următoarele poze sunt de la o sesiune mai veche de biofreshizare, când nu am apucat să fac nimic cu pozele, ar fi mare păcat să se piardă, nu? (nu știu cui îi pasă)

Cred că deja știți marii favoriți de la Bio Fresh, bruscheta Bio Fresh și supa cremă de linte, mereu bune, mereu foarte gustoase, mereu îți satisfac așteptările! 


Unul din felurile probabil cele mai post făcute, și pe care îl comand mereu sperând să se îmbunătățească, este hummusul. Dar de fiecare dată este la fel de fad, nu are destule condimente, cu toate că textura este corectă, lipsește tahini, zeama de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul, etc.


 În poza din stânga este dhal, încercat azi pentru prima dată, de fapt chiar acum seara, după ședința mea de sală, crezând că tot acel efort merită o masă proteică. Well, aparent nu :o( Dezamăgită că nu am reușit să simt acel rush de endorfine și sudoare până la epuizare, mi-am înecat supărarea în dhal (repercusiunile sunt îngrozitoare, va trebui să mă "pedepsesc" data viitoare pentru a recupera acea senzație. La naiba, de ce devii dependent de ea?). Comfort food, for the body, for the mind, for the soul. Foarte reușit, bravo din nou Bio Fresh, presupun că este și mai bun cald.

Tot data trecută am încercat niște paste de sfeclă, kilometrice, foarte reușite pe de altă parte. Crude, cu nuci și cu hrean, masa perfectă pentru orice iubitor de legume, și nu numai! Porție gigantică! Singurul lucru care nu mi-a plăcut era faptul că nu era destul hrean, doar pe alocuri, câte puțin. Ar fi mers cu un sos de hrean, sau cu un sos de usturoi.


La sfârșitul zilei am fost ambele mulțumite, mai ales după ce am mâncat desertul! 


Niciun comentariu: