Dar să revenim la această zi perfectă care încă nu s-a terminat, atât de perfectă încât mă invită călduros la un antrenament ucigător de la JM pe terasa scăldată în soare (offf, de ce??? poate dacă ploua și era frig nu mă simțeam atât de vinovată că lenea pune stăpânire deplină pe toate simțurile mele de șopârlă amorțiță în soare - dar totuși nu am fost chiar atât de leneșă azi: am reușit să gătesc niște melcișori sărați în reprizele de cules struguri din grădină, pentru vin, evident).
Între timp Marușca doarme epuizată de atrenorul ei, Vlad, care este la fel de extenuat ca dânsa, hibernând în neștire în casa răcoroasă sub straturi straturi de plapume.
Dar restul lumii a fost harnică la culesul de struguri.
Descoperirea zilei au fost niște căpșuni de toamnă.
Pentru melcișori, ingredientele au fost din producție proprie, mai puțin măslinele și lactatele (da, din nou o rețetă non-vegană, adică lacto-vegetariană, I am not perfect!).
Ingrediente pentru 2 tăvi de melcișori:
- 2 căni pline vârf de făină
- 1 plic de praf de copt
- 1/2 linguriță de sare
- 100g de unt
- 375ml de iaurt
- 100g de măsline (aprox, nu le-am cântărit, nu cântăresc niciodată nimic, horror of horrors!)
- 200g de mozarella (aprox) rasă
- o legătură sănătoasă de busuioc
- un praz (din grădincă, evident :o) )
- 1/2 cană de sos de roșii (din producție proprie)
Rezultă 2 tăvi care se țin la cuptor cam 20 de minute, la foc mediu. S-ar putea ca a doua tavă să fie gata mai repede.
Iar cum am lungit-o destul, mă voi alunga singură pe terasă pentru ultimele raze de soare alături de Jillian!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu