24 iulie 2015

Prânz proaspăt la Fresco

Ne-am hotărât (moi și Crenguța) să începem împreună o nouă serie de prânzuri gurmande veggie prin oraș, ocazie numai bună pentru a face și recenzii (din punctul de vedere al opțiunilor vegetariene, evident) restaurantelor vizitate. O nouă provocare distractivă, apetisantă, numai scuze de a ne răsfăța și îndopa cu ce ne trece nouă prin cap și ce ne face poftă!
Ne-am hotărât să nu vizăm doar localurile vegetariene, că am rămâne foarte repede fără obiectul muncii, ci orice local ne face nouă cu ochiul și știm că ne putem hrăni și noi acolo fără să dăm ochii peste cap la vederea meniului și fără să fim forțate să comandăm clasica masă vegetariană cam de peste tot din acest oraș, adică: orez/cartofi/legume la grătar și salată de varză! - adica the great pig food of vegetarian dining - sau ce crede lumea că mănâncă un nefericit și bătut de soartă vegetarian.

So there we go! Începem cu Fresco, deoarece am observat că și-au extins meniul, au un site de unde îți poți chiar comanda mâncare, plus că ne-au plăcut tare mult smoothie-urile ultima dată!

Având foarte puțin timp la dispoziție (așa este când fugi la prânz între 2 meeting-uri, adică o fereastră de mai puțin de o oră), ne-am planificat să știm din timp ce ne comandăm, zis și ... nefăcut. Ajunse acolo, cel puțin eu, nu mai știam ce vreau, dar până la urmă ne-am hotărât să comandăm: smoothie mouth burn, berry blast, salată de quinoa, wrap cu avocado, paste de dovlecel cu sos de roșii și o prăjitură cu un nume foarte incitant care ne-a atras privirile imediat, wildberry guilty pleasure, dar care aparent nu era disponibilă, așa că am luat singura prăjitură ce mai era, lemon smooch rawcake (sincer, nu prea simțeam că merit azi prăjitură, eram încă în self-punishing-mode de la marea dezamăgire de la ora de cycling de azi dimineață unde mi-am dat sufletul, plămânii, picioarele și tot ce am putut și tot am plecat nemulțumită, furioasă pe mine și frustrată = so no cake for me, please!).

Să începem cu începutul.

Prima oară am primit smoothie-urile, reci, mari și delicioase, ca de obicei.


Smoothie-ul mouth burn a fost putin dezamăgitor, pe meniu la ingrediente figura piperul, dar nici urmă de el în produsul finit. Era pur și simplu un smoothie delicios, dar cam normal, nesurprinzător. Mă așteptam să îmi explodeze papilele gustative de plăcere și durere în același timp, dar poate că am așteptări prea mari de la un sărman smoothie, mai ales pe căldura asta. Smoothie-ul berry blast a fost în schimb perfect, bun, cremos și acrișor. Nevertheless, smoothie-urile au ambele nota maximă din partea noastră!

Apoi au venit salata de quinoa și wrapul cu avocado.


Salata de quinoa era bună, ingrediente proaspete, combinația de quinoa cu roșii, avocado și semințe de floarea soarelui crude este foarte bună, dar totuși cam fadă pentru o sanată fel principal... În meniu figura garam masala, dar aceasta nu era nici pe o rază de un kilometru detectabilă, rezultând o salată foarte simplă care nici măcar sare nu avea destulă, ce să mai vorbim de alte condimente. Porțiile de salată sunt cam mici față de prețul lor, în jur de 20 de lei - clar nu te saturi doar cu o salată. De asemenea nici prezentarea nu mi-a plăcut în mod deosebit, era parcă prea roșie, dacă există așa ceva.

Cât despre wrap, am putea zice că a fost mai gustos decât salata, avea condimente, avea un sos de măsline foarte bun, avocado era cremos și delicios. Singura obiecție este că ar putea fi mai mare! The more the merrier! Mai ales dacă este și bun!


În timp ce ne mâncam în semi-grabă salata și wrap-ul, au sosit și pastele din dovlecel cu sos de roșii.


Ce ne-a plăcut: gustoase, porție destul de ok ca și mărime.
Ce nu ne-a plăcut: pastele din dovlecel erau cam zemoase, cam subțiri și cam stoarse, sincer mă așteptam să fie mai groase puțin, păstrându-și astfel textura crudă și crocantă de dovlecel, nu de ceva zeamă neidentificabilă și foarte sărată. Dar totuși destul de bune la gust - doar cu textura am avut o problemă.

După ce am fost gata cu felurile principale și când mai aveam doar 10 minute până la începerea ședinței, a sosit și prăjitura, lemon smooch.


Foarte bună la gust, proaspătă (este prăjitură crudă, by the way), lemony, acrișoară, light, arătoasă, colorată, parfumată, într-un cuvânt o delectare pentru simțuri! Singurul lucru care nu ne-a plăcut este acela că e prea mică! Dar am împărțit-o și pe asta frățește, am savurat-o și ne-am ridicat repede de la masă ca să o strunin înapoi la lucru!


Ca să nu închei așa repede recenzia, trebuie să menționez câte ceva și despre locație și servire, că doar suntem niște critici serioși, nu?

Locația este în inima orașului, ușor de găsit pe strada Mărășești, terasa este încăpătoare. Ce nu ne-a placut a fost faptul că muream de cald, dar asta e din cauza acestei canicule nefericite (să nu îi zic nenorocite, language please!) care nu se mai termină.

Servirea a fost ok în mare (cu toate că nu tot personalul este friendly, deși cu asta
iși fac reclamă - că sunt prietenoși și deschiși). O obiecție este că ar putea să își cunoască meniul și mâncarea mai bine: am avut o mică mare surpriză când, întrebând dacă pastele de dovlecel au sau nu ceapă/usturoi, răspunsul a fost: nu au, au doar ce scrie pe meniu la ingrediente, dar evident că atunci când au sosit mândrele paste, ceapa și usturoiul erau prezente. Minor detail.

Site-ul prezintă tot meniul, se poate comanda, dar problema este că pozele nu sunt la zi, nu prea reflecă realitate, și de asemena au o rezoluție cam proastă. Deci se mai poate îmbunătăți (să nu mai menționăm de bugul din breadcrumb menu cand alegi o subcategorie din meniu - WP_Error Object ( [errors] => Array ( [invalid_term] => Array ( [0] => Termen gol ) ) [error_data] => Array ( ) ) Archive for "Supe cremă")

Verdictul: great smoothies, mancarea poate mai multă și mai condimentată, destul foarte bun. Data viitoare vom încerca înghețata, și evident, more smoothies!

Niciun comentariu: