19 iulie 2015

Prajitura cu cocos, malai si fructe

Rețetă fără nicio poveste, sau poate nu am timp de povești când vad mormanul de cămăși de călcat care mă așteaptă pe fotoliu. Offf, prost obicei și asta de aduna tona de cămăși până să apuc să le rânduiesc frumos, poate mai cunoaște cineva sentimentul, sau agonia, nebunia, durerea mai bine zis. Asta înseamnă 3h, sau durata unui film la care te uiți și nu te uiti, în timp ce mâinile îți umblă pe fierul de călcat, evident accidentele și arsurile sunt mereu prezente, asta depinde cât e de interesant este acel film (ultima oară a fost Dirty Dancing și au fost multe accidente, într-adevăr). Activitate domestică, casnică, băbească și 100% plictisitoare pentru o duminică seara! 


Ingrediente pentru o tavă:

  • 1 1/2 cană de făină normală (eu am folosit de pâine că din asta aveam)
  • 1/c cană de făină de mălai
  • 2/3 cană de fulgi de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 1/3 linguriță de sare
  • 400ml lapte de cocos din conservă
  • 1/4 - 1/3 cană de lapte vegetal
  • 1/4 cană de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 cană de zahăr
  • 2 plicuri de vanilie bourbon
  • caise, piersici - cam 1kg
Blatul: 
Castron1: făină, făină de mălai, fulgi de cocos, sare, praf de copt - toate amestecate cu un tel.
Castron2: lapte de cocos, 1/4 cană de lapte vegetal, ulei, zahăr, zahăr vanilat - amestecate.
Castron1 + Castron2 combinate. Dacă aluatul iese prea tare și nu se desprinde ușor de pe lingură, se mai pune câte o lingură de lapte vegetal.

Fructele tăiate felii se pun într-o tavă cu hârtie de copt, peste ele se toarnă aluatul.

La cuptor la foc mediu pentru 30 min, se verifică, se mai lasă 10 min dacă blatul nu e copt (înfigeți un cuțit sau  o scobitoare și dacă nu iese curată, atunci înseamnă că nu e făcut). Din păcate nu pot zice cu precizie cât trebuie lăsat pentru că am făcut o mare prostie: am pus o tavă prea mare în cutor iar ușa a rămas puțin deschisă - iată explicația de ce prăjitura a stat la mine peste 1h la cuptor! Lucru absurd!

Niciun comentariu: