Ingrediente pentru 1 tavă mare:
- 2 căni de făină de pâine
- 1 plic praf de copt
- 1/3 linguriță de sare
- 3 linguri semințe de in măcinate
- 1 iaurt de 400ml
- 1/3 cană de ulei de floarea soarelui
- 1/2 cană de zahăr
- 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon
- 2 borcane de 800ml de mere rase și fierte (aveam de anul trecut) sau vreo 10 mere proaspete rase (mă gândesc că ajung, dar puteți pune mai multe)
- 2 lingurițe de praf de scorțișoară
- 1/2 cană de stafide
- 5 linguri de griș
- 5 caise
- 8 (+- 2) piersici medii
Am pus aluatul într-o tavă mai înaltă, tapetată cu hârtie de copt, peste el am presărat 2 linguri de griș.
Merele rase le-am amestecat cu stafide, scorțișoară și 3 linguri de griș, caise tăiate cubulețe, apoi le-am așezat peste blat.
La final am ornat cu felii de piersici.
Prăjitura în cuptorul încins, la foc mediu, pentru 45 de minute.
Este bună, ca o orice prăjitură cu fructe, rece, mâncată în familie sau cu prietenii (asta pentru că are mulți carbohidrați, numai buni de împărțit!).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu