19 iulie 2015

Hummus cu ardei copt

A trecut ceva timp de la ultimul hummus, de obicei nu acord mare atenție unor ingrediente, din motive de lipsă sau rapiditate, dar de data aceasta mi-am luat inima în dinți și am făcut acest hummus cu vreme, așa cum trebuie. Ce înseamnă asta? Doar un ingredient a fost procesat mai îndelungat aș zice, adică am copt ardei proaspăt cules din grădină. Mare lucru! - ați zice. Pentru un orășean grăbit și zăpăcit, obișnuit să vadă rezultate imediat și fără mare efort, este mare lucru! 

Cum azi e o zi mai răcoroasă (ce bine) m-am gândit să trag niste poze mai serioase, că doar pentru asta mi-am cărat toata aparatura cu mine, dar lenea de orășean somnoros și-a spus cuvântul, iar eu tot cu telefonul am ajuns să fac poza de mai jos. Îngrozitor! Promit că data viitoare, poate chiar azi dacă planul acela de prăjitură fructoasă și zemoasă intră în aplicare, voi folosi my photo gear, după atâta vreme!

Dar să revenim la hummus (aparent dimineața nu prea am inspirație la scris, sau la poze).


Ingrediente pentru 8 porții de hummus:

  • 250g de năut
  • 4 ardei medii copți
  • 4 căței mari de usturoi
  • 1 lingură de tahini
  • sare după gust
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • pătrunjel pentru decor
Se lasă năutul în apă peste noapte, apoi a doua zi se fierbe, se lasă la răcit și se pune în roborul de bucătărie alături de celelalte ingrediente.

2 comentarii:

→Broken DreamS→ spunea...

Unde ai gasit tahini? :)

Ami spunea...

Tahini iau de obicei de la Miracolul Plantelor (da, aparent cam tot iau de acolo! :o))