6 mai 2015

Muffins cu rubarba si lamaie

Ce poți face cu o plasă plină cu tulpini frumoase de rubarbă? Printre multele variante, care mai de care mai sofisticate (ca și timp ce execuție), primul și ultimul gând tot la muffins m-a dus, ele fiind poate cele mai rapide. Poftiți din nou în zona muffins-urilor, promit că este ultima oară, sau penultima oară (am primis deja o porție pe sâmbătă) când le voi mai face, ce e mult e prea mult, chiar dacă sunt irezistibile, cel puțin de gătit - adică un fel de no brainer.



Ingrediente pentru 12 muffins:

  • 2 căni de făină 000
  • 1/2 cană de fulgi de ovăz
  • 1 1/4 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 cană de lapte vegetal
  • 1/3 cană de ulei de floarea soarelui
  • 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon
  • 3/4 cană de zahăr
  • coaja rasă și zeama de la 1 lămâie mare sau 2 mici
  • 2 tulpini de rubarbă, feliate
Se combină făina, fulgii de ovăz, bicarbonatul și sarea, iar separat restul ingredientelor în afară de rubarbă. Se amestecă cele două compoziții, omogenizând bine, iar la final se adaugă rubarba.
Se pune aluatul în tava de muffins cu hârtiuțe, apoi tava în cuptrul încins la 180 de grade pentru 20 de minute, verificând și mai lăsând 5 minute dacă e nevoie.



2 comentarii:

Anonim spunea...

Sper ca ai glumit ca e ultima sau penultima.... la cat mai multe!! eu nu ma plicti de muffins!!
Antonia.

Ami spunea...

Eu as nascoci mereu retete noi de muffins, sunt asa de usor de facut si rezultatele mereu bune incat cu greu le rezisti! :) Noroc ca exista colegi si familie pe care ii poti rasfata cu tot felul de experimente culinare :D