2 aprilie 2015

Muffins proteice cu tofu

Cum seara, după o sesiune revigorantă de exerciții, nivelul de energie îmi crește poate prea mult pentru respectiva oră târzie, fiind nevoie disperată de a o consuma într-un mod cât mai constructiv, mi-am suflecat mânecile, apucându-mă cu mare spor și voie bună de 3 tăvi de muffins cu cașcaval și pătrunjel, pentru a le duce la servici (evident, doar nu voi mânca eu 3 tăvi, și nici Vlad!)
Iar cum aveam destule ingrediente vegane rătăcite și uitate prin frigider (reminder: please, please clean up the fridge!), m-a dus gândul să încerc și versiunea vegană a clasicei rețete cu cașcaval, adică tofu afumat în loc de cașcaval afumat, simplu. Rezultatul, s-a gândit mintea mea exuberantă, va fi numai bun de snack post-workout, plin de proteine, carbs, vegan, perfect!

Iată ce a ieșit (trebuie să recunosc cu mare rușine că am pus prea multa sare în ele, uitând complet că și tofu, dragul de el, este foarte sărat în sine). Dar au fost bune, rețeta de mai jos este corectată pentru sare, evident, trust me.


Indrediente pentru 12 muffins:
  • 1 cană de făinaă normală de grâu
  • 1 cană de făină integrală de grâu
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/3 cană de ulei de floarea soarelui
  • 1 cană de lapte vegetal (de soia de exemplu, eu am folosit de migdale)
  • 300g de tofu afumat (adică 1 cutie), scurs și dat pe răzătoare
  • 1 legatură de pătrunjel
  • 4 linguri de semințe decorticate de cânepă (opțional, pentru extra proteine)
Se combină făina, sarea, bicarbonatul. Separat se combină laptele, uleiul, apoi se toarnă peste primul castron, omogenizand bine compoziția. La final se adaugă tofu, semințele de cânepă și pătrunjelul tocat. Se pun în forme de muffins și se decorează cu susan.

Se țin muffins-urile la cutor cam 25 de minute la 180 de grade, sau până sunt coapte și rumene.

Niciun comentariu: