1 iunie 2014

Teitei cu mac

Cina târzie și păcătosă, plină de carbohidrați, aromată, dulce și seducătoare prin simplitate și rapiditate. Dacă ai norocul să trăiești alături de un înflăcărat iubitor de orice desert cu mult mac (cu cât mai mult, cu atât mai bine, evident!), atunci se ivește situația ideală de a prepara această rețetă, cât ai clipi din ochi, și toată lumea este fericită.



Ingrediente pentru 4 porții:
  • 400g de paste plate (eu am folosit pătrățele cu latura de 1cm, dar se poate folosi orice, evident)
  • 200g de mac (cât mai proaspăt, să nu fie amar deloc)
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 2 plicuri de zahăr vanilat bourbon
  • 3-4 linguri de zahăr fin (normal sau brut)
Se fierb pastele cu puțină sare, conform instrucțiunilor, ele nu trebuie să fie moi și să se destrame. În acest timp se macină macul în râșnița de cafea, apoi se adaugă și restul ingredientelor: vanilia, coaja rasă de portocală și zahărul. Când pastele au fiert, ele se strecoară, fără să se clătească cu apă rece, se storc bine de apă, se pun înapoi în oală și se amescă bine cu macul, fără a le sfărâma.

Sunt bune calde și reci, simple sau alături de bucăți de portocale.

Niciun comentariu: