Ingrediente:
- 2 căni de mălai măcinat mai mare
- 1/2 cană de orez pentru sarmale
- 1 cană + 6 linguri de supă de legume + 1l (opțional, se poate folosi și 1l de apă)
- 3 cepe medii
- 3 morcovi medii
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 linguri de semințe de in măcinane
- frunze de viță de vie
- sare, piper după gust
Se toarnă 1 cană de supă de legume fierbinte peste 2 căni de mămai, se lasă până ce mălaiul absoarbe tot lichidul. Între timp se călesc ceapa (tăiată mărunt) și morcovii (tăiați cubulețe mici) și se pune mălaiul peste, amestecând bine. Se stinge focul și se adaugă restul ingredientelor: orezul crud, sare, piper, 2 linguri de semințe de in măcinate și cele 6 linguri de supă de legume.
Se ia câte o frunză și se formează sarmalele, împăturindu-le cu grijă, apoi se așează în vas (pe fundul căruia se mai așează un strat de frunze de viță de vie, crenguțe de mărar). Se acoperă sarmalele cu apă sau cu supă de legume, cât cuprinde plus un deget, se pune un capac și se lasă la cuptor 2 ore, la foc mediu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu