7 martie 2014

Londra partea 3: Prânz în stil francez

Azi am apucat să mai fac nişte poze pe care le-am ratat zilele trecute, cum ar fi o casa minunată în stiul british, simplu, cărămidos cu multe plante şi muşchi verzi. Atât de british cum poate să fie o casă în zona centrală. Merge şi aşa, nu! (mama ei de tastatură românească, nu găsesc semnul întrebării)

Apoi, altă poză ratată este pomişorul care indică direcţiile din mijlocul Hyde Park. 


Dar să revenim la mâncare. Azi la pranz, în sfârşit am mâncat ceva bun! And it was French! Doh!
Locul a fost o cafenea cochetă, denumită La Pain Quotidiene, lânga Victoria Station.
Meniu destul de bogat vegetarian, şi de asemenea câteva sucuri proaspăt făcute, cum ar fi acest suc verde cu fructe şi ghimbir.


Me very happy!

Apoi a urmat mâncarea propriu-zisă: mi-am comandat un chilli vegan cu trei tipuri de fasole, însoţit de sos harissa (nu tare iute) şi pâine de casă.


Alt meniu vegetarian a fost această salată gigantică, nu m-am putut abţine să nu mă năpustesc asupra conmeseanului meu înfometat si să îl dau la o parte pentru a face o poză cu farfuria lui.


Şi... nu se putea să nu comand şi un desert! Mini-tartă de mere, moale şi umedă în interior, cu sos de zmeură şi căpşuni.


Dacă nu ştiaţi, aparent cei de la Le Pain Quotidiene au scos şi o carte de bucate!


Ei da, şă ca să va mai las gura apă, aşa arata de fapt localul: brutărie - patiserie - cafenea - restaurant. Ce îţi doreşti mai mult de la viaţă!


Mi-am luat, evident, şi ceva la pachet, pentru mai târziu. Târziul nu a fost prea târziu, cred că probabil vreo oră-două! Un muffin delicios cu afine, cu făină integrală, fulgi de ovăz şi mălai crocant pe margini (doamne dumnezeule ce bun a fost!), şi un scone buttery, dulceag, pufos, cu o coajă super crocantă mi-au delectat toate simţurile.


Seara, cam aşa arăta clădirea Telegraph. Colorată!


Câteva ore mai târziu, la un pub tipic britanic, adică hiper-aglomerat, că nici loc la bar nu aveai loc, am băut o găină bătrână pestriţă, afară pe terasa fruguroasă.